‘Wereldboekenmarkt’ – Amsterdam – 18 mei 2008 – De grootste boekenmarkt ter wereld…

logo-wereldboekenstad.jpgOp 23 april 2008 gaat ‘Amsterdam Wereldboekenstad‘ van start met een jaar lang extra aandacht voor het boek. Er wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd: tentoonstellingen (Anne Frank, Spinoza, Annie M.G. Schmidt), symposia, een literatuurfestival, etc.

Eén van de vele aktiviteiten die in voorbereiding zijn is de organisatie van een enorme boekenmarkt in het centrum van de stad. Boekenmarktorganisator De Kan is dit, in samenwerking met AWBS, aan het voorbereiden en gaat uit van 1002 kramen en spreekt over ‘de grootste boekenmarkt ter wereld’.

De boekenmarkt wordt gehouden op zondag 18 mei in het oude stadshart van Amsterdam. De beoogde lokaties zijn:
Het Waterlooplein, de Amsteloever voor het Muziektheater, de Zwanenburgwal, de St. Anthoniesbreestraat, de Nieuwmarkt, de Kloveniersburgwal, het Binnengasthuisterrein, het Zuiderkerkhof en de Dam.

wereldboekenmarkt1.jpg



2 Responses to “‘Wereldboekenmarkt’ – Amsterdam – 18 mei 2008 – De grootste boekenmarkt ter wereld…”

  1. Boeken » Amsterdam Wereldboekenstad komt met gigantische boekenmarkt schreef:

    […] Het plezier en belang van boekenlezen komt centraal te staan, met tentoonstellingen, symposia en literatuurfestivals. Spinoza, Anne Frank en Annie M.G. Schmidt zijn de uithangborden van AWBS. Volgens Boekendingen komt er op 18 mei 2008 ook een gigantische boekenmarkt in Amsterdam, die liefst 1.002 kramen zal omvatten. Het zou

  2. Mohammed N. del Dahrm schreef:

    Ook Muslim Boekens?

Leave a Response