Tilburg trekt 16 miljoen uit voor Bibliotheek van de Toekomst

TILBURG – De gemeenteraad van Tilburg heeft 15,7 miljoen uitgetrokken voor een nieuwe bibliotheek. De Bibliotheek van de Toekomst komt in de Spoorzone ten noorden van het Centraal Station. (Omroep Brabant, 24 juni 2013)

impr-stadshal-tilburg-2013In en om de immense glazen Locomotiefhal, ontstaat naar verwachting vanaf 2017 de Stadscampus: een inspirerende proeftuin waar ‘Een leven lang leren’ centraal staat. De vestiging van de nieuwe Bibliotheek van de Toekomst is de eerste stap. Het is de bedoeling dat ook twee opleidingen van Fontys (Creative Industries en Journalistiek) hier hun deuren openen. Dit is goed voor zeker 3500 studenten en 250 werkplekken. (bron: Spoorzone013)

Tilburg krijgt in 2017 een nieuwe moderne bibliotheek in de Spoorzone. In de Locomotiefhal, vlak achter het station, is hiervoor 6.500 m2 ruimte beschikbaar.

Bibliotheek van de Toekomst  – De verhuizing van de bibliotheek van het Koningsplein naar de Spoorzone omvat meer dan alleen het verplaatsen van de collectie en diensten naar een nieuw gebouw. De huidige bibliotheek werkt aan een nieuw, modern concept en wil een ‘Werkplaats van kennis’ worden, die lezers, leners en bezoekers blijft aantrekken. Door flexibele werk-, studeer- en vergaderplekken te bieden en ruimte te geven voor interactie en experiment. En door digitale media te integreren in het aanbod van producten en diensten.

Stadscampus – De nieuwe bibliotheek is een belangrijk onderdeel van de ‘Stadscampus’ in de Spoorzone. Het moderne concept nodigt uit om met andere partijen samen te werken, zowel fysiek (denk aan horeca- en congresfuncties) als inhoudelijk (bijvoorbeeld onderwijsinstellingen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *