Maak (hernieuwd) kennis met ‘duivelskunstenaar’ Eppo Doeve – in Arti et Amicitiae tot 14 juli

Het Persmuseum organiseert van 14 juni tot en met 14 juli 2013 een grote overzichtstentoonstelling van het werk van Eppo Doeve in de kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae, gevestigd in het hart van Amsterdam.

Eppo Doeve was één van Nederlands bekendste en meest geliefde tekenaars van de twintigste eeuw. In Arti et Amicitiae kan het publiek (hernieuwd) kennismaken met het oeuvre van deze ‘duivelskunstenaar’. Bezoekers krijgen een ruime keus aan spotprenten, illustraties, bankbiljetten, affiches en vrij werk te zien. Voor het eerst worden er naast zijn reguliere werk ook toneelmaquettes, monumentale schilderingen en televisieoptredens getoond.

De man achter het beroemde werk kende echter vrijwel niemand. Zijn heimwee naar het Nederlands-Indië van zijn jeugd hield hij voor zich. Dat gold ook voor de wens om te exposeren met zijn vrije werk. Meer dan dertig jaar na zijn dood komt er eindelijk een podium voor deze schitterende schilderijen en onnavolgbare doodles.

eppo-doeveBoek – Ter gelegenheid van deze tentoonstelling verschijnt bij Elsevier een speciale uitgave over Eppo Doeve, samengesteld en geschreven door Doeve-kenner Jop Euwijk. Deze uitgave bevat niet alleen een ruim geïllustreerd biografisch portret van de kunstenaar, maar ook een mooie selectie van zijn werk, waarbij alle genres aan bod komen.

zie ook eerder berichtCrisis in het Persmuseum – Politieke tekeningen van Eppo Doeve over de Nederlandse economie. Te zien in het Persmuseum tot 1 september 2013.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *