CODA Paper Art – werk van papierkunstenaars op expositie in Apeldoorn

coda-paperart-2013CODA Paper Art 2013
Beeldende kunst en sieraden van en op papier
06.07 t/m 27.10.2013

Papier is een fantastisch materiaal dat kunstenaars en ontwerpers al eeuwenlang inspireert tot het creëren van kunstwerken. In opvolging van de succesvolle Holland Papier Biënnale, die CODA Museum voorheen organiseerde met Museum Rijswijk, presenteert CODA Museum dit jaar het werk van maar liefst 21 beeldend kunstenaars en 16 sieraadontwerpers uit binnen- en buitenland.

De kunstenaars die onderdeel uitmaken van CODA Paper Art zijn niet alleen papierkunstenaars in strikte of absolute zin. Ook beeldend kunstenaars en sieraadontwerpers die incidenteel of eenmalig met papier werken opgenomen in de tentoonstelling.

De maagdelijkheid van een wit vel of juist de schoonheid van gekleurd papier inspireert kunstenaars al decennia tot de creatie van indrukwekkende kunstwerken. De kunstenaars die onderdeel uitmaken van CODA Paper Art zijn niet alleen papierkunstenaars in strikte of absolute zin. Kunstenaars en ontwerpers bewegen tenslotte meer dan ooit tussen verschillende materialen en technieken. Daarom zijn ook beeldend kunstenaars en sieraadontwerpers die incidenteel of eenmalig met papier werken opgenomen in de tentoonstelling. Het getoonde werk kan over voornamelijk esthetische kwaliteiten beschikken, het resultaat zijn van materiaalonderzoek of bestaan uit een collectie meubilair of gebruiksvoorwerpen. Verrassend, vernieuwend, prikkelend, fascinerend en van hoog niveau zijn echter zonder uitzondering de criteria waarmee CODA Paper Art samengesteld is.

Exposerend beeldend kunstenaars – Clemens Behr, Natasha Bowdoin, Claire Brewster, Peter Callesen, Uitgeverij Eloisa Cartonera, Movana Chen, Caterina Crepax, Dylan Graham, Maria Ikonomopoulou, Li Hongbo, Mia Wen Hsuan Liu, Alicia Martìn, Andrea Mastrovito, Studio Jo Meesters, Regula Maria Muller, Ontwerplabel Vij5, Wendy Plomp, Bronia Sawyer, Dieuwke Spaans, Jill Sylia, Rob Voerman, Anouk Vogel.

Exposerend sieraadontwerpers – Attai Chen, Ana Hagopian, Lydia Hirte, Mari Ishikawa-Vetter, Tia Kramer, Nel Linssen, Hannah van Lith, Jorge Manilla Navarrete, Alix Manon, Maureen Ngoc, Shari Pierce, Mette Saabye, Flora Vagi, Nhat Vu Dang, Bronia Sawyer en Tatiana Warenichova.

alicia_martin-coda-2013
werk van Alicia Martín

CODA Paper Art is een voortzetting van de succesvolle Holland Papier Biënnale die CODA Museum een aantal maal in samenwerking met Museum Rijswijk organiseerde. Omdat na verbouwing van Museum Rijswijk de Holland Papier Biënnale om een andere invulling vroeg en CODA Museum een langere tentoonstellingsperiode wilde om ook het onderwijs te kunnen verblijden met deze fantastische tentoonstelling, is besloten separaat verder te gaan. Maar niet zonder een verbinding te blijven onderhouden. CODA organiseert in de oneven jaren een internationale papiertentoonstelling terwijl Museum Rijswijk in de even jaren een internationale papiertentoonstelling samenstelt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *