Baghdad’s new public library

baghdad-lib-1

AMBS Architects has released the designs for the first new public library building in the city since the 1970s. Functionality, intuitive organisation and rational user-friendly design were all key concepts that shaped the building from the inside out. Designed to encourage intellectual, creative and social exchange, it will be a place where young people can come together and share ideas with each other and the rest  of the world.

baghdad-lib-2baghdad-lib-3

The elegant multi-purpose building is designed to engage and empower visitors, and to encourage open exchange. Digital technology is a vital feature, which will enable interactive engagement with the rest of the world through the internet and social media.

baghdad-lib-4baghdad-lib-5

De nieuwe bibliotheek is onderdeel van het Youth City Masterplan een project met een oppervlakte van 1,5 miljoen m2 waar cultuur, sport en educatie een plaats krijgen. Ook aan dit plan levert AMBS een grote bijdrage.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *