Aan de vooravond van de Deventer boekenmarkt vertoont TV Oost een filmportret van drie antiquaren

Zaterdag 3 augustus 2013 vertoont de lokale zender RTV Oost de documentaire ‘Hang naar Schoonheid’.

In de film volgt Olaf Witkamp drie antiquaren in hun jacht op dat ene unieke boek, hun pogingen om het financieel te redden en in hun liefde voor het boek. De documentaire begint bij het opruimen van de boekenmarkt in 2012 en volgt de 3 romantici die de tijd sterk tegen hebben in deze gedigitaliseerde wereld. De film laat niet alleen zie hoe de drie verschillend omgaan met veranderingen maar geeft ook een inkijk in de wereld achter de etalageruit van dat antiquariaat. Het is een verhaal over de bevlogenheid, passie en de liefde voor het geschreven en gedrukte woord.

De hoofdpersonen in deze documentaire zijn Pieter van der Meer (Boekhuis Deventer), Jos Wijnhoven (antiquariaat Jos Wijnhoven / Deventer – antiquaar v/h jaar 2012), en Willem Oving (Mulder Boekenvreugd, Zutphen).

RTV Oost zendt de documentaire uit op zaterdag 3 augustus om 22.20, 23.20 en 00.20 uur.

Op zondag 4 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur verzorgt RTV Oost een live verslag van de Deventer Boekenmarkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *