Boekenstad Bredevoort viert 20-jarig bestaan

bredevoort-logoBoekenstad Bredevoort viert in het weekend van 24/25 augustus 2013 het 20-jarig bestaan

Boekenmarkt – De boekenstad Bredevoort bestaat deze maand 20 jaar. De boekhandelaren in het stadje vieren dat jubileum met een grote boekenmarkt op zaterdag 24 augustus 2013.

Symposium – Op zondagmiddag 25 augustus wordt om drie uur een symposium gehouden in de St. Joriskerk in Bredevoort. Het thema is ‘Toekomst of requiem’. We kijken terug en kijken naar de toekomst, zegt mede-organisator en boekhandelaar Rainer Heeke. Op de website is een interview met Rainer Heeke te lezen uit De Gelderlander, zaterdag 10 augustus 2013.

[update 26 aug. 2013 – Op de website ‘Film Aalten’ staat een uitgebreid verslag van het symposium inclusief een video van de hele bijeenkomst]

Boek – Op 30 juni werd het boek ‘Die Praktikantin, Le Bookimist & De Boekenstad’ gepresenteerd.

bredevoort-2013

Het boek gaat niet zozeer in op de geschiedenis maar toont beelden en teksten van de Boekenstad anno 2013, twintig jaar na de start. De foto’s in het boek zijn gemaakt door Sebastian Hopp. Hij fotografeerde aanvankelijk de antiquariaten in het stadje. Dit groeide snel uit tot een omvangrijk fotoproject over de inwoners van Bredevoort Boekenstad.

Van het boek zijn 2000 exemplaren gedrukt en is een uitgave van Achterland Verlagscompagnie Bocholt & Bredevoort. Te verkrijgen via achterhoek@planet.nl voor € 20,-. Het boek is rijk geïllustreerd, telt 208 pagina’s, is voorzien van een harde kaft en een leeslint.

Film Bredevoort Boekenstad 1993 – 2006

In 2006 maakte Leo van der Linde voor Bredevoort Boekenstad een film naar aanleiding van het 12,5-jarig bestaan van de boekenstad. Ter gelegenheid van ’20 jaar Bredevoort Boekenstad’ besloot FilmAalten.nl de hele film (53 min.) op internet te zetten.

– Tenslotte een muzikale ode aan Bredevoort van zanger/boekhandelaar Ton Vincent. Vijf jaar geleden, bij een van de eerste stukjes die ik schreef over het boekenstadje, zette ik een link naar dit lied, ‘Winter in Bredevoort’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *