Covers with books (12) – De mooiste boekhandel?

covers12-1.jpg

Boekhandel Lello Livraria in Porto op Jubileumboek van de Ned. Boekverkopersbond.

• Elke (lezende) Nederlander weet inmiddels dat de mooiste boekhandel ter wereld in Maastricht te vinden is. De Guardian reporter Sean Dodson zette immers in een artikel (11 januari 2008) Selexyz Dominicanen bovenaan een lijst van 10 mooie boekwinkels.
Maar in Portugal vinden ze toch echt hun Lello Livraria in de stad Porto de mooiste boekhandel die er bestaat.

Deze winkel wordt in de Guardian als derde genoemd. De ‘staatsiefoto’ die daarbij werd geplaatst blijkt ook op de homepage te staan van de website in aanbouw van de Lello Livraria, en we komen dezelfde foto ook tegen op de voorkant van het boek ‘Uit liefde in boeken – vijftien schrijvers op zoek naar een boekhandel‘.
Dit boek werd op 24 september 2007 gepresenteerd op de gala-avond van de jubilerende Nederlandse Boekverkopersbond, die haar 100-jarig jubileum vierde.

In het boek reizen vijftien schrijvers door Europa en portretteren elk een boekhandel die hun op de een of andere manier speciaal aan het hart gaat. Gerrit Komrij beschrijft de boekhandel in Porto en verder bevat de bundel Jan Siebelink in Parijs, Jan Brokken in Riga, Nausicaa Marbe in Reykjavik, Connie Palmen in Barcelona, Martin Bril in Antwerpen, Cees Nooteboom in Düsseldorf, Nelleke Noordervliet in Athene en Abdelkader Benali in Instanbul.

Uitgeverij De Arbeiderspers / ISBN: 978-90-295-6598-1 / gebonden, 247 pagina’s,
prijs € 16,95

covers12-2.jpg

Klik op de foto, is link naar spectaculaire 360-graden foto.

Ook op Flickr staan een behoorlijk aantal foto’s (zie als slide-show) die tonen wat voor een bijzondere boekhandel dit is.

go_previous.jpggo_covers.jpggo_next.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *