‘Slow is beautiful, silence is everything’ – een ingetogen literair festival in Leuven

slow-1Het Leuvense cultuurcentrum 30CC organiseert in samenwerking met Vonk & Zonen twee aangenaam rustige literaire activiteiten op 13 en 14 november 2013 in Bibliotheek Tweebronnen en de Schouwburg in Leuven.

SLOW BOOK FESTIVAL – ONTMOET TIEN AUTEURS IN INTIEME KRING

Lezen vertraagt. De echte wereld rondom lost op en je wordt meegezogen in de verbeelding van een ander: de auteur. Deze onvervangbare ervaring staat centraal in het eerste ‘Slow Book Festival’ in Vlaanderen. Je ontvangt thuis een boek van een Nederlandstalige topauteur dat je in alle rust kan lezen. Op het festival in bibliotheek Tweebronnen in Leuven op woensdag 13 november 2013 ontmoet je de auteur in levende lijve. In een klein groepje van 15 lezers ga je met hem/haar in gesprek over het boek. Het festival eindigt met een sfeervol lezersfeest waarop enkel slowmuziek wordt gedraaid.

STILLE NACHT – MET NILS FRAHM, MAUD VANHAUWAERT EN CHANTAL ACDA

Het eerste Slow Book Festival past in een tweeluik, met als motto ’Slow is beautiful, silence is everything’. Daags na het boekevenement is er op 14 november 2013 een ’Stille nacht’, een literair-muzikale avond over stilte. “Er is niet zoiets als een lege ruimte of verloren tijd. Er is altijd iets te zien, iets te horen,” opperde John Cage, de componist van het legendarische 4’33″ minuten stilte. Op ‘Stille Nacht’ gaan muzikanten en schrijvers op zoek naar dat moment dat de zintuigen op scherp zet.

Met bijdragen van schrijfster en filosofe Joke J. Hermsen, Bart Moeyaert, romancier Oscar van den Boogaard, dichter Maud Vanhauwaert, beeldend kunstenares/dichter Lies Van Gasse, Pianist Nils Frahm e.a.

 

 

The Slow Book Movement, founded in an upstate New York farmhouse in November, 2009, aims to inspire a reawakening to the act of reading. As we enter an era with more and more people “reading” books on digital screens, getting news headlines online, escaping through the flat screen at home, the time is ripe for people to be reminded, or introduced for the first time, to the joys of reading. – read more –

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *