Driedaags Harry Mulisch Festival in Amsterdam – van 11 t/m 13 oktober 2013

mulisch-festival-2013(afbeelding Harry Mulisch Huis)

In oktober vindt het eerste Harry Mulisch Festival plaats op en rond het Leidseplein. Het Harry Mulisch Huis, waar de auteur woonde en werkte,  zal dan voor het eerst toegankelijk zijn.

Harry Mulisch woonde en werkte de laatste vijftig jaar van zijn leven, tot zijn overlijden op 30 oktober 2010, aan de Leidsekade in Amsterdam. Dat werkhuis is tijdens het festival voor het eerst voor een geïnteresseerd publiek toegankelijk.

Als de plek waar zijn oeuvre gestalte kreeg, vormt Mulisch’ werkkamer een schatkamer die niet alleen de manuscripten toont van het werk dat hij vlak voor zijn dood onder handen had, maar ook een grote collectie herbergt van (kunst-)objecten die allen onderdeel van het oeuvre, of ernaar verwijzen. Het is een gestolde weergave van Mulisch werk en leven. Mulisch’ werkkamer is – tot en met het pijpenrek aan toe – in originele staat. ‘Bevroren’ sinds zijn overlijden in 2010. 

Tijdens het driedaagse Harry Mulisch Festival, van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober, zal de auteur met toneelvoorstellingen, debat, muziek en literatuur geëerd worden. Rode draad is Het stenen bruidsbed, Mulisch’ dit jaar door Johan Doesburg ten tonele gebrachte roman over het bombardement op Dresden aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

OPENING – De eerste editie van het Harry Mulisch Festival wordt op vrijdag 11 oktober om 19.30 uur feestelijk geopend door de wethouder van Cultuur, Carolien Gehrels, in de Koninklijke Foyer van de Stadsschouwburg. De toegang is gratis.

PROGRAMMA – Op de website van het Harry Mulisch Huis is het hele programma van het festival te vinden.

video: project Het stenen bruidsbed

 

 

 



Leave a Response