Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair 2013 – 4/5 oktober

poster-antiq-bookfair-2013Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober 2013 wordt in de Passenger Terminal Amsterdam, aan de oever van het IJ, de 34e editie van de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair gehouden.

Het aanbod is internationaal. De zestig deelnemende boek- en prenthandelaren komen niet alleen uit Nederland en België, maar ook uit Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Catalogus – Een selectie van de bijzondere antiquarische boeken, kaarten en prenten die worden aangeboden is te vinden in de beurscatalogus die hier is in te zien (issuu).

Boudewijn Büch-prijs – Op zaterdag 5 oktober wordt tijdens de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair de Boudewijn Büch-prijs uitgereikt aan de Britse reisschrijver Redmond O’Hanlon. Deze jaarlijkse prijs is bestemd voor degene die er het best in geslaagd is om een breed publiek voor het antiquarische boek te interesseren.

Tentoonstelling Reinaert de vos - Uit een particuliere collectie worden tijdens de 34th Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair oude en bijzondere drukken getoond van het middeleeuwse dierdicht Van den vos Reynaerde. In de verschillende bewerkingen laat Reinaert de vos zijn haren en streken zien.

 



Leave a Response