Zeeuws literair tijdschrift Ballustrada gaat samenwerken met uitgeverij Liverse in Dordrecht

balustrada-2013Ballustrada, het van oorsprong Zeeuwse literaire tijdschrift, gaat samenwerken met uitgeverij Liverse in Dordrecht.

De band met Dordrecht bestaat al jaren. Zo organiseerde de redactie poëzieavonden met Dordtse dichters. En veel Zeeuwen, waaronder de redactieleden, publiceerden poëzie- en verhalenbundels bij Liverse.

De Dordtse uitgeverij Liverse krijgt steeds meer bekendheid als uitgever van (onder meer)  poëzie en light verse,

Ballustrada, een uitgave van de stichting Zeeuws Licht, beleeft dit jaar de 27ste jaargang. Helaas vervalt met ingang van 2014 de subsidie van de provinciale overheid in Zeeland. De redactie is voortaan aangewezen op inkomsten via de abonnees. Om overleven mogelijk te maken, is er een actie Vrienden van Ballustrada gestart. Om op termijn door te kunnen gaan is echter meer nodig. Vandaar de samenwerking met Liverse. Ballustrada blijft in de toekomst zelfstandig,  maar kan zijn voordeel doen met de kennis en technische mogelijkheden die uitgeverij Liverse biedt.

Ballustrada staat bekend om zijn fraaie uiterlijk en zijn interessante rubrieken. In Laaglandse Poëzie kan de lezer kennismaken met een tiental dichters, bijeengebracht door een gastredacteur. Er is een vertaalrubriek: Taal Ver Taal. En verder biedt het tijdschrift: verhalen, essays, gedichten, kritieken. Speciale aandacht is er ook voor grafiek, met name onder de noemer mail art. Bijna heel schrijvend Nederland en Vlaanderen heeft de kolommen van het blad in de loop der jaren verrijkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *