100 Jaar ‘De Gids’ op dvd

dvd_degids.jpgDe Gids is het oudste nog bestaande literaire en algemeen culturele tijdschrift van Nederland en een van de langst lopende tijdschriften van deze soort ter wereld. Het werd in 1837 opgericht door onder anderen de schrijver E.J. Potgieter. Aanvankelijk was het voornamelijk op literatuur gericht, maar in de loop der tijd kwamen daar ook politiek, cultuur en wetenschap bij. Vrijwel iedereen die de laatste honderdvijftig jaar iets heeft voorgesteld op literair gebied, van Potgieter tot Couperus tot Mulisch, heeft wel voor De Gids geschreven.

De eerste honderd jaargangen – meer dan 200.000 pagina’s! – van het tijdschrift zijn nu gedigitaliseerd en op dvd gezet door de Stichting Historic Future. Op de cd-rom wordt het programma Adobe Reader meegeleverd, waarmee deze literaire en culturele goudmijn op elke denkbare zoekterm doorzocht kan worden (ook op de Apple).

De Gids 1837-1937 kost bij de uitgever € 39,50. De dvd wordt u zonder verdere kosten toegezonden als u € 35,- overmaakt op rekening 4265902 van het Genootschap Onze Taal in Den Haag o.v.v. ‘Gids’ en uw adres of lidnummer. Voor België: € 36,- op postrekening 000-1635566-49.

Gezien op website van Genootschap Onze Taal.

Website De Gids.

Website Stichting Historic Future.



Leave a Response