Stedelijk Museum Amsterdam exposeert de Best Verzorgde Boeken van 2012 – t/m 27 okt 2013

bestverzorgdeboeken-2012Ieder jaar presenteert de Stichting De Best Verzorgde Boeken de mooiste boeken van het afgelopen jaar.

Uit de 305 inzendingen uit 2012 zijn er in totaal 33 boeken geselecteerd, die van 14 september t/m 27 oktober 2013 te zien zijn in zaal 29 van het vormgevingscircuit van het Stedelijk Museum. De publicaties in de tentoonstelling onderscheiden zich in vormgeving, typografie, beeldbehandeling, grafisch-technische productie en in de afstemming tussen vorm en inhoud.

In ieder goed gemaakt boek ontmoeten inhoud en vorm elkaar. Het komt voort uit een samenwerking tussen een opdrachtgever (meestal een uitgever), een ontwerper en de grafische industrie. De rolverdeling tussen de verschillende partners wisselt steeds.

De tentoonstelling van De Best Verzorgde Boeken heeft een lange traditie in het Stedelijk Museum. In 1932 werd de eerste editie gepresenteerd, waarna de tentoonstelling met enkele onderbrekingen jaarlijks is teruggekeerd.

Catalogus –  In de catalogus ‘The Best Dutch Book Designs 2012 De Best Verzorgde Boeken’ zijn de overwegingen van de jury na te lezen en bieden gedetailleerde technische gegevens een blik op de totstandkoming van elk uitverkozen boek. De catalogus wordt ontworpen door Studio Joost Grootens, sinds een aantal jaren een veel gelauwerde leverancier van ontwerpen voor atlassen en andere producties met een hoog infografisch gehalte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *