Eerste Nederlandse Week van de Klassieken

Aan de reeks promotieweken wordt weer een nieuwe week toegevoegd. Dit jaar vindt van donderdag 24 april t/m zaterdag 3 mei de eerste editie plaats van de Week van de Klassieken.klassieken1.jpg

Tien dagen lang vraagt uitgeverij Athenaeum aandacht voor boeken uit en over de oudheid. Een geschenkboek mag daarbij uiteraard niet ontbreken. Daarom schreef Fik Meijer Lessen in beschaving. Athene, Rome, Washington. Het boekje gaat over de wijze waarop in verleden en heden machthebbers hun beschavingsoffensieven hebben aangeprezen en vormgegeven. Lezers krijgen het cadeau in deelnemende boekhandels bij aankoop van een actietitel.

Partner tijdens de Week van de Klassieken is het Allard Pierson Museum in Amsterdam: op 24 april wordt daar de tentoonstelling ‘Lectori Salutem, Boek en Oudheid’ geopend. Het geschenkboekje van Fik Meijer biedt in de maanden april en mei gratis toegang tot deze expositie.
Bij de tentoonstelling Lectori Salutem wordt door Uitgeverij Athenaeum een rijk geïllustreerde catalogus uitgebracht waarin aan de hand van de voorwerpen op de tentoonstelling de geschiedenis van het boek wordt behandeld.klassieken2.jpg

Tijdens de Week van de Klassieken worden er verschillende activiteiten georganiseerd in het hele land. Op deze website zal een overzicht komen te staan van alle initiatieven die in het kader van de Week plaatsvinden.

Het is de bedoeling dat de Week van de Klassieken een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *