Jan Campert-Stichting maakt prijzen bekend – hoofdprijs voor Ton Lanoye

Nog maar net bekomen van de uitreiking van de AKO literatuurprijs was vandaag de beurt aan de Jan Campert-stichting om de winnaars bekend te maken van vier prijzen.

Het doel van de Jan Campert-stichting is de bevordering van de Nederlandse letterkunde. Dit is vastgelegd in artikel 2 van de statuten. De Campert-stichting probeert dit doel te bereiken door de jaarlijkse toekenning van literaire prijzen. Zij hoopt daarmee bij te dragen aan de publieke erkenning en een grotere bekendheid van belangrijk geacht literair werk.

• De Constantijn Huygens-prijs 2013 (€ 10.000,-) is voor schrijver Tom Lanoye voor zijn hele oeuvre.

• Jan Campertprijs 2013 – voor poëzie – is voor Micha Hamel met de bundel Bewegend doel

• F. Bordewijkprijs 2013 – voor verhalend proza – gaat naar Oek de Jong voor zijn roman Pier en Oceaan

• de tweejaarlijkse Nienke van Hichtumprijs voor jeugdliteratuur 2013 is toegekend aan Jan Paul Schutten (1970) ontvangt  voor Het raadsel van alles wat leeft : en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel

Aan de Constantijn Huygensprijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. De andere winnaars krijgen elk 5.000 euro. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 19 januari 2014, tijdens het festival Writers Unlimited – Winternachten, in het Theater aan het Spui in Den Haag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *