Couperusjaar 2013 wordt afgesloten met presentatie van speciaal nummer van tijdschrift Arabesken

couperusjaar-2013-logo

Op zondagmiddag 1 december vindt in het Letterkundig Museum een feestelijke presentatie plaats van het jubileumnummer van Arabesken, het halfjaarlijkse tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap. Met deze activiteit wordt officieel het Couperusjaar 2013 afgesloten.

Op 10 juni 2013 was het precies 150 geleden dat Louis Couperus werd geboren. Reden voor het Louis Couperus Genootschap om 2013 uit te roepen tot Couperusjaar. Gedurende het hele jaar zijn er tal van evenementen georganiseerd waarmee het leven en werk van Couperus uitgebreid onder de aandacht is gebracht.

arabesken-1-1993
Het eerste nummer van Arabesken, april 1993

Arabesken – Het halfjaarlijkse tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap, viert het 20-jarig bestaan met een extra dikke aflevering van meer dan 120 pagina’s. Het tijdschrift is net zo veelzijdig als Louis Couperus zelf: een uitgelezen gezelschap van bekende schrijvers, dichters, wetenschappers, politici, beeldend kunstenaars, journalisten en andere publicisten hebben een bijdrage aan deze Arabesken geleverd om dit Couperusjaar nog eens extra luister bij te zetten.

Op de bijeenkomst in het Letterkundig Museum zullen enkele auteurs – waaronder schrijfster Mensje van Keulen – die hebben bijgedragen aan het jubileumnummer voordragen uit eigen werk.

zie ook het bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *