Couperuspenning 2013 uitgereikt aan Bas Heijne

couperusjaar-2013-logo

De Couperuspenning 2013 gaat naar schrijver en columnist Bas Heijne. Hij ontving de bronzen penning op zaterdag 16 november uit handen van Petra Teunissen-Nijsse, voorzitter van het Louis Couperus Genootschap, tijdens een boekendiner in Amsterdam ter ere van het 150ste geboortejaar van Louis Couperus.

Bas Heijne werd geroemd om zijn bijdragen aan het welslagen van het Couperusjaar.

Door de documentaire die Bas Heijne samen met Jan Louter maakte en het prachtige essay Angst en schoonheid, maar misschien meer nog door zijn talloze lezingen, radio- en televisieoptredens, heeft het Couperusjaar een veel grotere reikwijdte gekregen dan wij vooraf durfden te hopen.

De Couperuspenning is een gezamenlijk initiatief van het Louis Couperus Genootschap en het Louis Couperus Museum en wordt sinds 2006 ongeveer jaarlijks toegekend aan een persoon die zich op buitengewone wijze heeft ingezet om de nagedachtenis aan Louis Couperus levend te houden. Eerder werd de prijs uitgereikt aan José Buschman, Maarten Klein, Eugenie Boer, Martijn Icks en Peter Hoffman.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *