Gedenksteen voor C.S. Lewis in Westminster Abbey’s Poets’ Corner

Vrijdag 22 november 2013 zal Rowan Williams, oud-aartsbisschop van Canterbury, een gedenksteen onthullen voor C.S. Lewis in de Poets’ Corner in de Londense Westminster Abbey. Op deze datum is het vijftig jaar geleden dat C.S. Lewis overleed.

poets-corner-1C.S. Lewis, de schrijver van de beroemde Chronicles of Narnia serie, maar ook een gerenommeerd verdediger van het Christelijk geloof, wordt hiermee opgenomen in de eregalerij van de Britse literatuur.

Poets’ Corner is the name traditionally given to a section of the South Transept of Westminster Abbey because of the high number of poets, playwrights, and writers buried and commemorated there. The first poet to be interred in Poets’ Corner was Geoffrey Chaucer in 1556. Over the centuries, a tradition has grown up of interring or memorialising people there in recognition of their contribution to British culture. In the overwhelming majority of cases, the honour is awarded to writers. (wikipedia)

poets-corner-boekje
James Wilkinson schreef een boekje Poets’ Corner in Westminster Abbey, met het beeld van Shakespeare op de cover.

mcgrath-lewis-2013

 

C S LEWIS SYMPOSIUM – Een dag eerder, op 21 november is er een symposium met o.a. een lezing van Alister McGrath, die recent een uitgebreide biografie van C.S. Lewis publiceerde.

Deze biografie is ook in het Nederlands verkrijgbaar
(zie bij boeken over boeken).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *