De Beurs van Kleine Uitgevers – zondag 8 december in Paradiso Amsterdam

beurs-paradiso-2013Tijdens de Beurs van Kleine Uitgevers, op zondag 8 december 2013 in Paradiso, presenteren ruim 100 kleine uitgevers uit het Nederlandse taalgebied hun nieuwe en oude titels op het gebied van literatuur, non-fictie en beeldende kunst.

De Beurs van Kleine Uitgevers heeft een vaste plaats verworven in de jaarlijkse reeks evenementen op boekengebied. Op deze beurs liggen circa 2500 oorspronkelijke titels die vanwege plaatsgebrek in boekhandels en de heersende cultuur van bestsellers geheel ten onrechte nauwelijks zichtbaar zijn. Dat uitgevers klein zijn zegt niets over de kwaliteit van hun uitgaven, het gaat om een ambitieuze en waardevolle aanvulling op de titels die in Nederland en Vlaanderen worden uitgegeven. Onder meer uitgaven van klinkende namen als Drs.P, F. Scott Fitzgerald, Richard Wagner, Albert Camus, Gertrude Stein, Mensje van Keulen, Jan Hanlo en grafisch ontwerper Walter Nikkels.

inktslaafprijs-2013

De Grote Inktslaaf Literatuurprijs
Ook wordt tijdens de Beurs van Kleine Uitgevers de Grote Inktslaaf Literatuurprijs 2013 uitgereikt, rond de klok van 16 uur. De prijs is een initiatief van schrijver/journalist en uitgever Guus Bauer en geeft aandacht aan boeken die in de pers ten onrechte weinig aandacht gekregen hebben. De genomineerden zijn: Owen Donkers, IJsbrood; Peter Drehmanns, De man die brak; Victor Meijer, Snoepreis; Bart Stouten, Kersen eten om middernacht; en Lammert Voos, De terugkeer van het haringorakel.

beurskrant-kl-uitg-2013

Beurskrant
Bij de beurs verschijnt een speciale uitgave met recensies, beschouwingen, columns en aankondigingen. Deze beurskrant is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online te bekijken via ISSUU.
Gedurende het jaar verschijnen ook recensies en columns van uitgaven van Kleine Uitgevers op de website www.beurskleineuitgevers.nl.

Beurs van kleine uitgevers – Zondag 8 december 2013
Zaal open: 13.00-17.00 uur
Uitreiking Grote Inktslaaf Literatuurprijs: rond 16.00 uur
Entree: 3,- incl. daglidmaatschap (kaartverkoop alleen aan de zaal)

  • website Beurs van Kleine Uitgevers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *