Mooiste Boekomslag 2007…

omslag2007-1.jpg
Ook dit jaar hebben de boekverkopers hun favoriete boekomslag gekozen. Uit zeven genomineerde titels kozen zij het prentenboek Sinterklaas. Voor het eerst een kinderboek n voor het eerst een omslag dat is vormgegeven door een illustrator. Charlotte Dematons tekende zowel de inhoud als het omslag.

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat.

De verkiezing van het Mooiste Boekomslag 2007 wordt georganiseerd door Stichting De Best Verzorgde Boeken en het Boekblad.

omslag2007-2.jpgMooiste boekomslag 2007 – Schaduwverkiezing
De immer aktieve promotie-organisatie Uphill Battle heeft onder het motto ‘en de lezer dan?’ een alternatieve verkiezing uitgeschreven. Dit gebeurde via www.covercards.nl in samenwerking met de Boekenkrant. Drieduizend boekliefhebbers werd gevraagd hun favoriete omslag aan te geven en de keuze te becommentariren.

Met 22 procent van de stemmen werd gekozen voor het omslag van Tord Boontje van Martina Margetts, een ontwerp van Graphic Thought Facility/Paul Neale.

Het Sinterklaasboek stond bij de schaduwverkiezing op de vierde plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *