Writers Unlimited Winternachten 2014

winternachten-poster-2014Van donderdag 16 t/m zondag 19 januari 2014 vindt het internationale literatuurfestival Writers Unlimited Winternachten plaats in Den Haag met een rijk programma met tientallen (inter)nationale schrijvers. Te gast zijn Amin Maalouf, Noreena Hertz, Thomas Blondeau, Ian Buruma, Saskia de Coster, Aminatta Forna,  Herman Koch,  Milo Manara, Connie Palmen en vele, vele anderen.

Writers Unlimited Winternachten festival is een van de belangrijkste literaire evenementen van Nederland. Het festival brengt de literatuur in het hart van het maatschappelijke debat. Een internationaal debat, waarbij Writers Unlimited schrijvers uit Nederland en België samenbrengt met auteurs uit de hele wereld. Ontdek op het festival auteurs, die niet vanzelfsprekend bekend zijn in het westen, maar die wel in eigen land van groot belang zijn. Laat u verrassen!

Elke editie van het festival krijgt een thema mee. Voor januari 2014 is dat ‘Like me’: een knipoog naar de roep om aandacht op sociale media en de behoefte om te ‘sharen’, te ‘followen’ en te ‘liken’. Ofwel, om met Denker des Vaderlands René Güde te spreken: ‘Ieder mens wordt gedreven door twee belangrijke driften: hij wil bij de groep horen en hij wil boven die groep uitsteken.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *