Winnaar Gouden Ganzenveer 2014 wordt 5 januari bekendgemaakt op TV

ganzenveer

Op zondag 5 januari zal in het programma Kunststof TV (Ned. 2, 18:05) Paul Schnabel, voorzitter Academie De Gouden Ganzenveer, bekend maken wie de Gouden Ganzenveer 2014 krijgt toegekend. De kersverse laureaat is te gast in Kunststof TV en vertelt wat de prijs voor hem of haar betekent.

— De Gouden Ganzenveer wordt toegekend aan een persoon of instituut vanwege zijn of haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland.

De Gouden Ganzeveer werd eerder toegekend aan Ramsey Nasr (2013), Annejet van der Zijl (2012) en Remco Campert (2011).

Academie De Gouden Ganzenveer – De Academieleden zijn afkomstig uit de wereld van cultuur, politiek, wetenschap en bedrijfsleven. Ieder van hen heeft blijkt gegeven van grote betrokkenheid bij de Nederlandse cultuur; zij zijn op persoonlijke titel gevraagd. Eenmaal per jaar komen de leden bijeen om een besluit te nemen over de nieuwe laureaat. De toekenning wordt in januari via de media bekendgemaakt waarna in april de feestelijke uitreiking van de Gouden Ganzenveer in Amsterdam volgt.

De prijs bestaat uit een ganzenveer van goud en een jaar buitengewoon lidmaatschap van de Academie.

In de loop van het jaar verschijnt een speciale uitgave die de verdiensten van de laureaat boekstaaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *