Tentoonstelling ‘Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal’ verlengd tot 2 maart 2014

strips-verlengd-poster-2014

Museum Meermanno in Den Haag verlengt de succesvolle tentoonstelling ‘Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal’ t/m 2 maart 2014.

De tentoonstelling ‘Strips!’ is al door bijna 15.000 stripfans en gezinnen met kinderen bezocht. Wegens het succes van de tentoonstelling verlengt het museum de tentoonstelling t/m de voorjaarsvakantie van 2014. Behalve de tentoonstelling zelf trekken de activiteiten voor kinderen en volwassenen veel bezoekers.

De tentoonstelling is voor jong en oud en behandelt de vele stripvormen, zoals strips met dieren, helden, meisjes, maar ook oorlogsstrips, reclamestrips, illegale uitgaven, politieke strips, de familiestrip, actuele strips, educatieve strips, en de nieuwste digitale vormen van strips.

De tentoonstelling is chronologisch van opzet. In de eerste zaal ziet de bezoeker centsprenten, voorlopers van de strip, in de laatste zaal de meest recente voorbeelden: interactieve beeldverhalen die de toeschouwer zelf op het beeldscherm kan beïnvloeden. Behalve honderden bijzondere strips zijn er vele originele tekeningen te zien en vier gefilmde interviews met bekende stripdeskundigen.

kader-02-strips

BOEK

Bij de tentoonstelling verscheen een schitterend naslagwerk: Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal – [o.a. te koop bij bol.com]

 

meer over dit boek bij
‘boeken over boeken’

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *