Boekenweek 2008 – het drukwerk

boekenweek2008-11.jpg boekenweek2008-21.jpg

De Boekenweek 2008 gaat over een maand weer van start. Van 12 t/m 22 maart worden we geconfronteerd met het thema ‘VAN OUDE MENSCHEN… De derde leeftijd en de letteren’.

boekenweek2008-31.jpgHet affiche (de afbeelding linksboven…) wordt elk jaar door een kunstenaar ontworpen. Voor 2008 is de keuze gevallen op de van oorsprong Britse kunstenaar Tim Ayres, sinds 1989 woonachtig in Nederland.

Het Boekenweekmagazine van 24 pagina’s, verkrijgbaar in boekhandel en bibliotheek, zal naast tal van oude, nieuwe en ‘vermomde’ herdrukken m.b.t. het thema, ditmaal een katern bevatten gewijd aan het literaire tijdschrift De Revisor.

Het BoekenweekgeschenkDe Pianoman – is dit jaar geschreven door Bernlef. Het boekje is gedrukt in alweer een recordoplage van 960.000 exemplaren. De pianoman ontvangt u tijdens de Boekenweek gratis bij aankoop van ten minste € 11,50 aan Nederlandstalige boeken of bij inschrijving als betalend lid bij de openbare bibliotheek.boekenweek2008-41.jpg

Het BoekenweekessayLaat me niet alleen – is geschreven door Renate Dorrestein en is te koop voor € 2,50. De oplage van dit boekje is 76.000.

Voor de verzamelaars
Voor ouder materiaal is de website ‘De Boekenweek‘ van Arjan Honkoop (opgezet en tot 2005 onderhouden door Ton Soetekouw) een prachtig snuffeldomein. Er is heel veel informatie bijeengebracht van alle uitgaven van het CPNB, maar ook bijvoorbeeld de jaarlijkse Bijenkorfuitgaven.

Een tweede, eveneens rijke bron is de website ‘Boekenweek.com‘ van Antiquariaat Schutte. Deze heeft ondermeer een mooi overzicht van dingen van het jaarlijkse Boekenbal, zoals uitnodigingen, programmaboekjes en presentjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *