Vlissingen krijgt standbeeld ‘Dichter van het park’

beeld-Holslag-vlissingen

Donderdag 30 januari 2014 wordt om 16.00 uur op het Bellamypark in Vlissingen het nieuwe kunstwerk ‘Dichter in het Park’ onthuld, een beeld van Berry Holslag. Met de plaatsing van het kunstwerk wordt de herinrichting van het Bellamypark feestelijk afgesloten.

Drie jaar geleden kon de bevolking van Vlissingen stemmen op twee ontwerpen voor een kunstwerk dat geplaatst zou gaan worden in het te renoveren Bellamypark, een wat troosteloos plein in het centrum van Vlissingen.

Het winnende ontwerp was een sculptuur van Berry Holslag dat omschreven werd als:

een standbeeld met de titel ‘Dichter van het park’ dat een jonge en eigentijdse dichter toont en zo een link tussen het heden en verleden in de vorm van Jacob Bellamy legt. De felgekleurde, cartooneske dichter komt te staan op een sokkel van vier meter hoog en wordt totaal 6.30 meter hoog en wordt uitgevoerd in hoogglanzend keramiek. 

Ook in berichten in de PZC uit 1912 en 1913 heet het beeld nog steeds ‘Dichter van het park’, maar in de uitnodiging van de gemeente is de titel verworden tot ‘Dichter in het park’. De link met de naamgever van het plein, dichter Jacobus Bellamy, wordt hiermee behoorlijk verzwakt.

uitnodiging – Iedereen is van harte welkom bij de onthulling. Verzamelen om 16.00 uur in stadscafé De Dighter, aan het Bellamypark 30.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *