Literaire wandelingen door de Haarlemse binnenstad met bezoek aan tentoonstelling ‘Een boekje open…’

Het Historisch Museum Haarlem en de stadsgidsen van ’t Gilde organiseren een reeks literaire wandelingen door de Haarlemse binnenstad.

De stadsgidsen nemen wandelaars mee naar literaire hoogtepunten uit de tentoonstelling ‘Een boekje open…’ die te zien is in het Historisch Museum Haarlem.

De wandeling voert onder meer naar het geboortehuis van Laurens Janszoon Coster, de Haarlemse ‘uitvinder’ van de boekdrukkunst, en naar plaatsen die herinneren aan Haarlemse schrijvers als Ampzing, Bilderdijk, Beets, Bomans, Ferron, Mulisch en Nijgh.haarlem-histmuseum.jpg

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en start om 13.30 uur bij het Historisch Museum Haarlem aan het Groot Heiligland 47, waar tevens het eindpunt is. Deelnemers aan de wandeling kunnen na afloop de tentoonstelling bezoeken.
De wandelingen vinden plaats op:
dinsdag 18 maart* – door stadsgids Louise Koster
dinsdag 15 april – door stadsgids Pieter Rijnberg
dinsdag 6 mei – door stadsgids Marja Hulsebosch
dinsdag 20 mei – door stadsgids Thon Fikkerman

*Een speciale wandeling over Bomans. De start van deze wandeling is in de kaartjeshal van het Centraal Station Haarlem. Het eindpunt is het Historisch Museum Haarlem.

Aanmelden bij het Historisch Museum Haarlem, 023-542 24 27 of info@historischmuseumhaarlem.nl. Kosten: € 5,00 (inclusief toegang tot de tentoonstelling en een kopje koffie in het museum).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *