Film op TV – The Librarian – een nerd als wildebras…

Vanavond om 20.30 uur bij RTL 7 ‘The Librarian: Quest for the Spear‘.
Zo’n titel trekt natuurlijk even de aandacht
.

librarian1.jpgHet gaat om een soort parodie op de avonturenfilms van Indiana Jones. De film is gemaakt in 2004 als TV-film, door regisseur Peter Winther met Noah Wyle en Sonya Walger in de hoodrollen.

Waar gaat het over?

Ergens in Amerika worden in een bibliotheek de grootste schatten ter wereld verborgen gehouden, zoals het zwaard Excalibur, de Ark van het Verbond en de doos van Pandora.

Op de promotiepagina van deze film is een bezoek te brengen aan de lachwekkende verzameling artefacten die er bewaard worden (klik op logo LibraryTour).

Flynn Carsen (Noah Wyle), een dertigjarige studiebol, is de beheerder van deze geheime verzameling. Op een dag stelen leden van het Broederschap van de Slang, een gevaarlijke sekte, een stuk van de eeuwenoude Speer van het Lot, een speer die in zijn geheel het lot van de wereld kan bepalen.

Aan Flynn de taak om de overige delen van het relikwie op to sporen. Samen met Nicole Noone (Sonya Walger), een specialiste in vechtsport, start Flynn aan de gevaarlijke tocht die hen tot in de verste uithoeken van de wereld doet belanden. Op de hielen gezeten door het Broederschap beginnen Flynn en Nicole aan een grandioos avontuur vol spanning en spektakel.

Het is geen goede film volgens de reviews, dus misschien wel lachen…

In 2006 is er een vervolg gemaakt: The Librarian II: Return to King Solomon’s Mines.

Voor de filmliefhebbers zijn in de IMDb nog meer films te vinden met Librarian-titels.



Leave a Response