‘Lettertuin’ – Museum Meermanno in Den Haag krijgt een letterspeeltuin

Museum Meermanno in Den Haag krijgt een bijzondere attractie, een letterspeeltuin, die het vooral voor kinderen aantrekkelijker zal maken om het museum te bezoeken. Deze typografische speeltuin komt achter het nieuwe gedeelte van het museum.lettertuin.jpg

Een jury (bijgestaan door een kinderjury) heeft na een uitgebreide competitie gekozen voor het ontwerp van de Haagse grafisch ontwerpster Karen Polder.

In de tuin worden sculpturen gebouwd die enerzijds een letter uitbeelden en anderzijds een gebruiksfunctie hebben. Alle onderdelen van het ontwerp (zie foto van de maquette) nodigen uit om woorden te zoeken en woorden te vormen en om op te klimmen, te springen, te zitten, te liggen, te kruipen en te verstoppen. De lettertuin is daarmee een speelse aanvulling op het bestaande, uitgebreide educatieve programma voor kinderen.

De directie van Museum Meermanno is nog met enkele fondsen in gesprek om het project als geheel te kunnen financieren. Het vermoeden is dat de eerste spade voor het project in augustus van dit jaar de grond in kan.

Bericht bij Museum Meermanno.

Bij Google maps is goed te zien hoe de lokatie van de toekomstige Lettertuin is ten opzichte van de mooie formele tuin achter het oorspronkelijke woonhuis van baron van Westreenen.
Het gaat er dan ongeveer zo uitzien…

lettertuin2.jpg

Update 18 aug. 2009.

Ontwerpster Karen Polder heeft op 27 januari 2009 een korte video (20 sec.) op YouTube gezet, waarop te zien is hoe de Lettertuin door kinderen wordt ‘bespeeld’.



Leave a Response