Literair wandelen op de Hoge Veluwe

veluwe1.jpgUitgeverij Bas Lubberhuizen blijft gestaag doorwerken aan zijn serie Literaire Wandelingen. Inmiddels zijn er al zo’n vijftien deeltjes leverbaar. Wordt er voornamelijk in de grote stad gewandeld – Amsterdam, Den Haag, Antwerpen – nu kunnen we ons met de jongste uitgave in de hand ‘naar buiten’ begeven.

De pen in het zand
Een literaire zwerftocht over De Hoge Veluwe
Arno van der Valk & Dick van der Klis

112 pagina’s – geïllustreerd – € 13,50

Aan de hand van gedichten en fragmenten uit de Nederlandse literatuur fietsen en wandelen we door Nationaal Park De Hoge Veluwe, het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin.

Vele Nederlandse literatoren bezochten in de loop der jaren de arme zandgronden van De Hoge Veluwe. Om er rust te vinden in de eenzaamheid van de natuur of inspiratie in de kunstverzameling van Helene Kröller-Müller. Een fietsroute en drie wandelingen voeren langs hun herinneringen aan de uitgestrekte stuifzanden, het jachtslot Sint-Hubertus, het standbeeld van De Wet en de kunstwerken van het Kröller-Müller Museum.

Arno van der Valk en Dick van der Klis zijn onder meer literair-historisch publicist en secretaris van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *