(T) Nieuw: getekend literair tijdschrift ‘EISNER’

vdtelex.jpg06-03-2008 – Uitgeverij Podium is bezig met de voorbereiding van een nieuw tijdschrift.

Dit doen wij in een tijd waarin het traditionele literaire tijdschrift worstelt met zijn positie, en, terzelfder tijd, alom ontwikkeling te zien is op het gebied van de ‘graphic novel’ en aanpalende getekende literaire genres.

eisner.jpgHet tijdschrift gaat EISNER heten, naar Will Eisner (1917-2005), uitvinder van een stripgenre dat in de Angelsaksische wereld bekend staat als graphic novel.

EISNER verschijnt vanaf komende herfst drie maal per jaar, als brede kwaliteitspaperback in een gemiddelde omvang van 72 pagina’s. Uitgeverij Podium heeft Ward Wijndelts bereid gevonden de redactie te voeren (bij zijn krant NRC Handelsblad is hij o.a. recensent graphic novels). Wijndelts zal bijgestaan worden door enkele sleutelfiguren uit de stripwereld, zoals Jean-Marc van Tol.

EISNER is een Nederlandstalig tijdschrift met literaire strips en stukken over literaire strips. Onder literaire strips verstaat Eisner alle stripgenres die voor een volwassen publiek zijn bedoeld.

EISNER is geen literair tijdschrift in de traditionele zin van het woord, omdat het voor het grootste deel uit beeldverhalen bestaat. Het is ook geen striptijdschrift in de traditionele zin van het woord, omdat het duidelijk kiest voor de literaire strip als zwaartepunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *