‘Karakter’ van F. Bordewijk wordt gespeeld door Rotterdamse theatergroep Bonheur

Op vrijdag 28 maart 2008 gaat de theatervoorstelling ‘Karakter’ in premire. Zeventig jaar na het verschijnen van de roman van Ferdinand Bordewijk brengt theatergroep Bonheur ‘Karakter’ voor het eerst op de planken.
bonheur.jpg

De roman uit 1938 verhaalt over de kantoorbediende Katadreuffe die zich moeizaam opwerkt tot advocaat. Hij stuit daarbij op de voortdurende tegenwerking van zijn vader, de deurwaarder Dreverhaven. Dit prachtig geschreven, hard en hartstochtelijk drama speelt zich af tegen het decor van armoede in het vooroorlogse Rotterdam. Centraal staat de complexe en grimmige verhouding tussen vader en zoon.

De bewerking en regie zijn van Peter Sonneveld. De hoofdrollen worden vertolkt door Peter Bolhuis, Marike van Weelden en Thomas Oerlemans.

Het stuk is alleen te zien in het eigen theater van Bonheur in Rotterdam.

Gedurende de hele maand april zijn er voorstellingen. Kijk voor het speelschema op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *