Benefietavond in Rotterdam – support voor aktie ‘Donner moet blijven’

donner-rotterdam

Nog maar een jaar geleden werden in Rotterdam twee geliefde boekwinkels, Selexyz Donner en De Slegte samengevoegd in het pand in de Lijnbaan, waar boekhandel Donner vanaf 1988 was gevestigd. Op 12 april 2013 vond de feestelijke heropening plaats (eerder bij BD). Op de pui van de winkel kwam de nieuwe naam Polare.

Hoe het afliep weten we, hoe het verder moet is nog niet echt duidelijk. Een groep personeelsleden vecht voor behoud van de winkel en voortzetting van de boekhandel onder de oude naam Donner. Daar is veel geld voor nodig.  Ter ondersteuning van hun inspanningen wordt een benefietavond georganiseerd.

Benefietavond voor Donner moet blijven

De Rotterdamse schrijvers slaan de handen ineen om de grootste boekhandel van de stad te steunen. Abdelkader Benali, Hugo Borst, Sanneke van Hassel, Raoul de Jong, Wilfried de Jong, Hester Knibbe, Kees Moeliker, Ester Naomi Perquin, Anne Vegter, Rien Vroegindewij en vele anderen treden belangeloos op.

donner-crowdfunding
stand 6 maart 2014

Een groep medewerkers, verenigd in Donner moet blijven, wil de winkel overnemen en presenteert hun initiatief. Iedereen die Donner een warm hart toedraagt kan meedoen met een crowdfundingcampagne. Het is een unieke mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van het nieuwe Donner en zo een historisch stuk Rotterdam een eigentijdse vorm te geven en voor de toekomst te behouden.

Inmiddels is er meer dan 100.000 euro gedoneerd, maar er is meer nodig! De opbrengst van de kaartverkoop van de benefietavond komt ten goede aan Donner moet blijven. Het publiek kan kiezen tussen drie verschillende toegangstarieven: 5, 15 of 25 euro.

De muziek wordt verzorgd door Goslink. Presentatie: Ernest van der Kwast & Marcel Möring.

Deze benefietavond wordt georganiseerd door Ernest van der Kwast, Marcel Möring en Donner moet blijven i.s.m. Arminius. Meer informatie over de crowdfundingscampagne: www.donnermoetblijven.nl en op Facebook.

De avond wordt gehouden in de Arminiuskerk in Rotterdam op donderdag 20 maart | 20:00 uur
entree € 5, € 15 of € 25

http://http://www.youtube.com/watch?v=eum1znEw9M0upload rtvrijnmond, 23 febr. 2014

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *