België heeft postzegel met het grootste aantal leesbare woorden

postzegel-tekst-2014De Belgische Post brengt een postzegel uit naar aanleiding van Internationale Vrouwendag met 606 leesbare woorden.  De zegel is erkend door Guinness World Records in de (nieuwe) categorie ‘postzegel met het grootste aantal leesbare woorden’.

De postzegel toont een vrouwengezicht dat samengesteld is uit zinnen in vier talen, die samen de integrale tekst vormen van het VN-verdrag over de uitbanning van alle vormen van discriminatie tegen vrouwen.

Het ontwerp van de zegel is van Ann Bessemans, typografe en docente aan de MAD-faculty, opleiding Beeldende Kunsten te Hasselt. Zij slaagde erin om 606 leesbare woorden op de postzegel te zetten

postzegel-tekst-2014-detail

“Ik heb geprobeerd om van de postzegel een grafisch en leesbaar geheel te maken. Daarvoor heb ik gekozen voor het lettertype BigVesta. Dit lettertype is speciaal ontwikkeld om ruimte te besparen en is dus zelfs in kleine lettergroottes nog goed leesbaar. Daarnaast was ook de emotie en esthetiek van het lettertype een belangrijke factor in mijn keuze. Het is een modern ogend lettertype met open vormen en elegante rondingen. Een mooie weerspiegeling van de hedendaagse vrouw.“

postzegel-tekst-2014-velHet lettertype BigVesta is in 2003 ontworpen door Gerard Unger.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *