‘De Avond van Gerrit Komrij’ – 11 april 2014

Dit jaar zou Gerrit Komrij 70 jaar oud zijn geworden.  Op deze avond vieren vrienden, collega’s en bewonderaars het leven en werk van een van Nederlands meest veelzijdige schrijvers.

GERRITKOMRIJ (1944 – 2012) verslond als literaire omnivoor alles wat hem werd aangediend: klassieke meesterwerken, piepjonge dichtbundels, halfhartige televisieprogramma’s, pretentieuze academische studies. In een stijl vol venijn en ironie fileerde hij het werk van vriend en vijand en werd daardoor een beducht chroniqueur van de hedendaagse cultuur.

Voor alles was Komrij echter dichter. Hij debuteerde in 1968 met de poëziebundel Maagdenburgse halve bollen en andere gedichten, die meteen de aandacht trok door de oneigentijdse vaste vorm en de grillige humor. Hij zou zijn dichterschap altijd trouw blijven – hij publiceerde in totaal zo’n vijftien bundels.
Gerrit Komrij won vele prijzen, waaronder de P.C. Hooftprijs 1993. Van 2000 tot 2004 was hij Dichter des Vaderlands, een functie waartoe hij door Nederlandse lezers was uitgeroepen. In oktober 2013 verscheen het prachtige slotakkoord op een rijk en imposant oeuvre, de bundel Boemerang met drie nieuw gevonden gedichten.

DE AVOND VAN GERRIT KOMRIJ – ter nagedachtenis
Met Onno Blom, Ingmar Heytze, Alexis De Roode, Chrétien Breukers, Charles Hofman, Arie Pos, e.v.a.
Komrij zelf komt veelvuldig aan het woord in unieke beeldfragmenten.
Op 11 april 2014, 20.00 – City2Cities Spiegeltent, Korte Nieuwstraat 24, Utrecht
Entree gratis

Deze avond is onderdeel van het festival City2Cities – Internationale Literatuurdagen Utrecht

logo-city2cities

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *