Ramsjgroothandel Steven Sterk opent boekhandel in Amsterdam

Groothandelaar in boeken Steven Sterk opent in mei 2014 een winkel met een groot ramsjaanbod aan de Nieuwezijds Voorburgwal 330 waar tot 1997 boekhandel Van Gennep gevestigd was. Tialda|Steven Sterk is al decennia marktleider in ramsjboeken  met ruim 5000 titels op voorraad en 2,5 miljoen boeken in het magazijn. Een groothandel die de toonaangevende boekhandelaren van Nederland en Vlaanderen van ramsj voorziet. De winkel zal onder ‘Steven Sterk’ ramsjboeken uit het hogere marktsegment verkopen.

Met deze tekst opende een persbericht (2 april 2014) waarin Tialda|Steven Sterk zijn nieuwe plannen bekend maakte. Na het verdwijnen van De Slegte uit de Kalverstraat en de onzekere situatie met Polare op het Koningsplein, was er ruimte voor een nieuwe outlet, besloot eigenaar Steven Sterk. Opening van meer winkels in andere steden sluit hij niet uit.

 

tiald-opslaghalSteven Sterk begon in 1989 met een winkel onder de Dom in Utrecht die hij in 2007 verkocht. In de jaren negentig bouwde hij zijn groothandel verder uit en in 2007 liet  hij in het Friese Gorredijk een fraai ontworpen magazijn van 5000 m2 bouwen van waaruit hij boeken distribueert over heel het Nederlandse taalgebied. Er werden afgeprijsde boeken geleverd aan De Slegte en Selexyz maar ook aan diverse boekhandelketens.

Het publiek kan ook rechtstreeks boeken kopen bij Steven Sterk via de website Rams.nl. Nieuw aanbod wordt vier keer per jaar bekend gemaakt d.m.v. de Ramsjkrant.

Naast de boekhandel in Utrecht werden er ook een aantal jaren grote verkoopbeurzen gehouden in de Utrechtse Janskerk. Na het sluiten van de winkel werden vanaf 2008 onder de titel Steven Sterk On Tour door het hele land boekenbeurzen georganiseerd, op fraaie lokaties. In 2010 werd ook deze aktiviteit gestaakt. Wel was er dat jaar nog een grote magazijnverkoop in Friesland waar zo’n 1,5 miljoen boeken werden aangeboden. 

UPDATE 4 januari 2017

Vandaag werd bekend dat de ramsj-boekhandel aan de Nieuwezijds Voorburgwal op 12 februari 2017 gaat sluiten.

“De winkel – geopend op het moment dat Polare en De Slegte failliet waren – heeft helaas niet het resultaat behaald waar we blij van worden.”

Eigenaar Steven Sterk wil zich vooral richten op de groothandel in ramsj, de hoofdactiviteit van Tialda/Steven Sterk B.V.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *