Utrecht – Zolderopruiming Uitgeverij Meulenhoff t/m 2 dec 2006

Het volgende persbericht was vandaag te lezen op Cultuurnet.nl. Aangezien er verder nog geen nadere info te vinden is zet ik de tekst hier onverkort neer. Lijkt toch interessant om vast te noteren.

Het boekenarchief van Uitgeverij Meulenhoff is verkocht aan Boekhandel Steven Sterk die dit te koop gaat aanbieden tijdens haar jaarlijkse boekenverkoop van 29 november t/m 2 december in de Janskerk te Utrecht.

De restanten van het archief stammen uit de glorietijd van de uitgeverij: de zestiger-, zeventiger- en tachtiger jaren maar ook zijn er boeken uit de begintijd te vinden. En veel eerste drukken! Boekhandel Steven Sterk en Tialda (de groothandel van Steven Sterk) organiseren voor de vierde keer een grote opruimingsverkoop in de Janskerk te Utrecht.

utrecht_janskerk2.jpgTientallen kramen vol fondsrestanten, kleine partijen van uitgevers, partijen licht beschadigde boeken (o.a. Waanders, Meulenhoff), afgeprijsde nieuwe boeken, opruiming uit de winkel.
Kunstboeken, literatuur, fictie en non-fictie, kookboeken, filosofie, kinderboeken, naslagwerken, alle rubrieken zijn er te vinden. En speciale aanbiedingen!

Openingstijden
Woensdag 29 november 13.00 – 17.00 uur
Donderdag 30 november 13.00 – 20.00 uur
Vrijdag 1 december 13.00 – 18.00 uur
Zaterdag 2 december 11.00 – 17.00 uur

utrecht_foto_janskerk.jpg—– NB —–

Uit de geschiedenis van de Janskerk:

“Toen in 1580 de openlijke uitoefening van de katholieke godsdienst in Utrecht verboden werd, verloor de Janskerk zijn functie als kapittelkerk. Beelden en altaren werden verwijderd en het koor van de kerk werd ingericht als stadsbibliotheek en later als universiteitsbibliotheek. Tot 1821 bleef deze in de kerk gevestigd.”
Het beeld op de voorgrond is van Sint Willibrord.



Leave a Response