Boekensalon 24 april 2008 ‘Trends in boekverzorging en grafische cultuur’

boekensalon.jpg
Op donderdag 24 april van 17.00 uur tot 19.00 uur staat in de maandelijkse Boekensalon in het museumcafé van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, het thema ‘Boek en vorm’ centraal tijdens de discussie over ‘trends in boekverzorging en grafische cultuur‘.

Arie Lenoir, voorzitter van de Grafische Cultuurstichting leidt het panel bestaande uit Joost Swarte (theateraffiches), Jeffrey Bosch (marginaal drukwerk), Hans Jansen Manenschijn (jaarverslagen) en Andre Toet (agenda’s, kalenders). Zij zijn lid van de jury’s van de Best Verzorgde Boeken, Mooi Marginaal, de Bestverzorgde Jaarverslagen en Kalenderwedstrijd.

De discussie is de opmaat voor de eerste Landelijke Typodag op 23 mei bij de Bijzondere Collecties en wordt georganiseerd in samenwerking met de Grafische Cultuurstichting en sluit aan bij de lopende tentoonstelling ‘Boek zoekt lezer. Reclame uit de boekenwereld vanaf de 17e eeuw’.

De maandelijkse Boekensalon in het Museumcafé van de Bijzondere Collecties is een initiatief van de Stichting Bibliotheek van het Boekenvak in samenwerking met de Bijzondere Collecties.

Zie mijn eerdere bericht, de Salon van 24 april is dus van onderwerp veranderd!

Ook het programma van de volgende avonden is inmiddels gewijzigd:

  • 29 mei: Multatuli als ‘icoon’ van de canon
  • 26 juni: Bestaansrecht boekhandel
  • 24 juli: Het Achterhuis
  • 28 augustus: Boek en Oudheid

Kijk voor het actuele programma altijd eerst op de website van de Boekensalon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *