Literair deurbordje voor de boekhandel (AWBS)

bordjes.jpg

Nog drie dagen en dan gaat ‘AWBS’ van start. Juist, Amsterdam WereldBoekenStad 2008. Dit betekent dat naast de grote activiteiten, symposia en tentoonstellingen, ook meer curieuze randverschijnselen de kop op gaan steken.logo-wereldboekenstad.jpg

Verzamelaars
Gebeurtenissen, objecten en drukwerkjes van zeer uiteenlopende aard zullen worden gepresenteerd onder de vlag van Wereldboekenstad. Dat wordt smullen voor de doorgewinterde verzamelaar die ‘alles’ wil hebben. Er zal hard gewerkt moeten worden om een beetje leuke collectie bijeen te brengen.

Deurbordje
Een aardig voorbeeld is het hierboven afgebeelde bordje dat de boekhandel aan zijn winkeldeur kan hangen om de cliëntèle te verwittigen of men ‘Open’, dan wel ‘Gesloten’ is.

Het is een kadootje van De Nederlandse Boekenbon BV, die dit i.s.m. AWBS aan 1500 boekhandels doet toekomen. Het literaire aspect is op vernuftige wijze in de bordjes verwerkt met de volgende teksten:

  • “hoe ga ik OPEN als een boek?” van Ted van Lieshout
  • “de aarde wordt het best genoten met onze ogen half GESLOTEN” van Leo Vroman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *