Tentoonstelling ‘Heilige Boeken, Heilige Plaatsen’

Dit najaar loopt in Antwerpen de prestigieuze dubbeltentoonstelling ‘Heilige Boeken, Heilige Plaatsen’.

‘Heilige Boeken, Heilige Plaatsen’ is een fascinerende tentoonstelling over drie wereldgodsdiensten: jodendom, christendom en islam. Ze verschillen van elkaar, maar er zijn ook opvallende gelijkenissen. We nemen je mee op een boeiende ontdekkingsreis en gaan op zoek naar wat de heilige boeken en heilige plaatsen in onze tijd betekenen.

Heilige boeken – Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

>> 45 waardevolle boeken illustreren in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience de vorm, de inhoud, het gebruik en de studie van Tenach, Bijbel en Koran.

Heilige Boeken presenteert onder meer een Dode Zee-fragment, de prachtig verluchte Bijbel van Anjou en het oudste koranfragment uit een Belgische collectie.

 

Heilige plaatsen – MAS | Museum aan de Stroom

mas-pelgrimage-2014Het MAS biedt een venster op de levende traditie van de pelgrimage. Joden, christenen en moslims voelen zich sterk verbonden met hun heilige plaatsen. Pelgrims leggen een lange reis af om er goddelijke krachten te ervaren. De tentoonstelling volgt hun reis van het vertrek en het bezoek aan het heiligdom tot aan hun thuiskomst.

 

EXPO Heilige Plaatsen, Heilige Boeken

19 september 2014 – 18 januari 2015 in MAS | Museum aan de Stroom

19 september 2014 – 21 december 2014 in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

info heiligeplaatsenheiligeboeken.be

 

 



Leave a Response