Boekenbeurs in de Grote of St.-Bavokerk Haarlem – za 8 nov 2014

boekenmarkt-haarlem-2014

Op zaterdag 8 november 2014 wordt in de Grote of St.-Bavokerk aan de Grote Markt in Haarlem de jaarlijkse boekenbeurs georganiseerd. Gratis te bezoeken van 10 tot 17 uur.

Op ruim zestig kramen zullen antiquaren en particulieren uit het hele land literatuur, boeken over Haarlem, oude boeken, kaarten, bibliofiele uitgaven en strips te koop aanbieden.

Naast het kopen van boeken zijn er tijdens de markt diverse extra’s:

– Onder leiding van kinderboekenschrijfster en illustratrice Nicole de Cock, die ook de fraaie poster voor de boekenmarkt ontwierp, zullen kinderen zelf boekjes kunnen maken.

– De Haarlemse verzamelaars Lambert Hermkens en Eric Meertens zullen een exlibrisverzameling presenteren en informatie verstrekken over grafiek en in het bijzonder exlibrissen.

– De bekende veilingmeester Bubb Kuyper zal een groot deel van de dag aan de kraam van De Hof van Jan aanwezig zijn als taxateur. Iedereen die meent een bijzonder of zeldzaam boek in bezit te hebben, is welkom om het boek op waarde te laten schatten. Daarnaast zal hij als margedrukker recente uitgaven van zijn Lojen Deur Pers en andere uitgaven van De Hof van Jan verkopen.

nescio-haarlem-2014– Er zal een exclusieve uitgave van de boekenmarkt te koop zijn: een boekje met vier korte teksten van Nescio, prachtig geïllustreerd door Nicole de Cock, in een beperkte oplage van slechts 100 exemplaren. Deze uitgave met als titel ‘In Haarlem hevige regen, daarna in Amsterdam weer zon’ is gedrukt door de Brederode Pers en kost exclusief op de beurs € 12,50; eventuele resterende exemplaren zijn daarna verkrijgbaar voor € 15, via www.hofvanjan.nl

– Naast deze uitgave zal ook een bundeling van twee lezingen van Boudewijn Büch en Erik van Muiswinkel ten doop gehouden worden. Dit gebonden boekje, met als titel ‘In Haarlem laten ze alles staan’, bevat onder andere de lezing die Büch de avond voor zijn dood op 22 november 2002 hield voor het Kennemer Archief in de Gravenzaal in Haarlem. Deze Hof van Jan-uitgave kost eveneens € 12,50.

.

Vrienden van de Grote Kerk
8 november 2014 / 09.00 – 17.00 uur / St. Bavokerk, Haarlem / toegang gratis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *