Karl Ove Knausgård opent het Writers Unlimited Winternachten Festival Den Haag

winternachten-2015Writers Unlimited Winternachten Festival 2015
donderdag 15 januari tot zondag 18 januari 2015

Het mooiste internationale literatuurfestival van Nederland bestaat 20 jaar! Van donderdag 15 t/m zondag 18 januari vieren we dat met een vol en feestelijk programma in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. 

De internationaal vermaarde schrijver Karl Ove Knausgård houdt op donderdagavond 15 januari 2015 de openingsspeech van het Writers Unlimited Winternachten Festival Den Haag.
Van donderdag 15 t/m zondag 18 januari 2015 brengt het Writers Unlimited Winternachten Festival Den Haag (inter)nationale schrijvers samen met het publiek. Vier dagen met optredens, gesprekken, discussies, interviews, voordrachten, films en muziek in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Festivalthema – Het thema van de jubileumeditie van het festival is ‘At Home’. Schrijvers en journalisten, dichters, historici en filosofen buigen zich over thuis zijn in de breedste zin van het woord: variërend van de ruimte die we delen met onze geliefden en familie, tot het thuis horen in een gemeenschap of een land.

Schrijversfeest – Op zondagmiddag wordt het festival afgesloten met het Schrijversfeest, een gevarieerd programma waarin de Nederlandse literatuur centraal staat. Belangrijk onderdeel van het programma vormt de uitreiking van de Jan Campert-prijzen, met geïnspireerde voordrachten door bewonderaars van de laureaten. Piet Gerbrandy ontvangt voor zijn dichtbundel Vlinderslag de Jan Campert-prijs, Jan van Mersbergen krijgt voor zijn roman De laatste ontsnapping de F. Bordewijk-prijs, Bas Heijne ontvangt de J. Greshoff-prijs voor Angst en schoonheid en de Constantijn Huygens-prijs voor een geheel oeuvre wordt uitgereikt aan Mensje van Keulen voor haar romans, verhalen en gedichten.

Hieronder impressies van Writers Unlimited 2014

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *