Geert Mak krijgt de Gouden Ganzenveer 2015

geert-mak-veer-2015Schrijver en journalist Geert Mak krijgt de Gouden Ganzenveer 2015. Dat heeft voorzitter Paul Schnabel van de Academie De Gouden Ganzenveer zondag bekendgemaakt. De prijs wordt in april aan Mak uitgereikt.

Volgens de jury verenigt Mak in zijn werk uiteenlopende terreinen als de autobiografische essayistiek, de politiek, de journalistiek, de geschiedwetenschap en de godgeleerdheid.

Met de jaarlijkse culturele prijs wil de academie het geschreven woord in de multimediale samenleving onder de aandacht brengen.

Onder de eerdere winnaars zijn Annejet van der Zijl, Maria Goos en Kees van Kooten. Vorig jaar ging de onderscheiding naar de Belg David Van Reybrouck.

ganzenveerDe prijs bestaat uit een ganzenveer van goud en een jaar buitengewoon lidmaatschap van de Academie. In de loop van het jaar verschijnt een speciale uitgave die de verdiensten van de laureaat boekstaaft.

Nieuwe voorzitter - Gerdi Verbeet is benoemd tot voorzitter van de Academie De Gouden Ganzenveer. Zij volgt Paul Schnabel op die terugtreedt vanwege het eindigen van de zittingstermijn.

 



Leave a Response