Film Beertje Paddington op 11 februari in première

Paddington – Official International Trailer

Paddington – de film – gaat in Nederland op 11 februari in première.

De boeken van Beertje Paddington zijn in dertig talen vertaald en er zijn meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. Het eerste boek verscheen op 13 oktober 1958, A Bear Called Paddington, geschreven door Michael Bond en geïllustreerd door Peggy Fortnum.

paddington-boek-1958Paddington is geboren in Peru, waar hij leefde met zijn ouders. Van Paddington’s familie is weinig bekend, behalve van zijn oom Pastuzo. Die had een café, hoog in de bergen van Peru. Oom Pastuzo stierf tijdens een aardbeving, dezelfde aardbeving die Paddington van zijn vader en moeder scheidde. Het enige dat oom Pastuzo achterliet was zijn favoriete rode hoed en zijn koffertje met de geheime ruimte. Paddington groeide op bij zijn tante Lucy. Zij leerde hem ook Engels, omdat ze er zeker van was dat hij ooit naar Groot-Brittannië zou gaan.

Paddington voer op de SS Karenia. Hij moest zich op de boot verstoppen om ontdekking te voorkomen, met niemand in de buurt om hem te helpen als het fout ging. Paddington wilde helemaal van Lima naar Londen. Het enige dat hij bij zich had waren vijf potten marmelade. Het was gelukkig wel het lekkerste dat Paddington kende. Toen hij uiteindelijk aankwam in South Hampton, Engeland nam hij de metro naar Londen, waar hij urenlang op station London Paddington zat. Uiteindelijk werd hij gevonden door de Browns, die hem meenamen naar hun kinderen thuis. Daar zijn Paddingtons avonturen begonnen. Beertje Paddington is genoemd naar het station waar hij gevonden werd.

Harry Potter-producent David Heyman heeft van Paddington een bioscoopavontuur gemaakt. De film is een combinatie van live action en computeranimatie. Paul King was de regisseur (details).

In Engeland draait Paddington vanaf eind november. Robbie Collin schreef in de Telegraph (28 nov 2014) een nogal positieve review: “The new Paddington film is as warm and welcome as a hot pair of socks on a winter morning”.

paddington-posters-dubbel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *