Boekenbeurs Tweede Wereldoorlog bij Airborne Museum in Oosterbeek op za 24 mei 2008

airborne2008.jpg

Op zaterdag 24 mei 2008 wordt rondom het Airborne Museum “HARTENSTEIN” in Oosterbeek voor de 17e maal de jaarlijkse boekenbeurs van tweedehands boeken en documenten met be­trekking tot de Tweede Wereldoorlog gehouden.

Naar deze boekenbeurs komen elk jaar een aantal gespecialiseerde antiquariaten uit Nederland en België. Verder zijn er stands van particuliere verzamelaars, de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum en de Documentatiegroep ’40 – ’45 .

Er worden dit jaar 30 boekenkramen rondom het museum verwacht. Al jaren is dit de enige boekenbeurs in Nederland waar uitsluitend tweedehands boeken en documentatie over de Tweede We­reldoorlog aangeboden worden. Er zijn echter ook boeken over Eerste Wereldoorlog, de periode tussen de beide oorlogen en de strijd in Nederlands Indië na 1945. Uiteraard is het onderwerp “Arnhem” ruim vertegenwoordigd. Een bezoek aan deze unieke beurs is een goede gelegenheid voor de liefhebber om zijn bibliotheek aan te vullen.airborne2.jpg

De gehele dag zijn bij het museum demonstraties te zien van de The Living History Group Holland. Deze re-enactment groep die in historische uniformen gekleed is geeft een beeld van het leven en werken van de 1e Britse Airborne divisie in 1944. Om 14.00 uur geeft het Historische Trompetterkorps van de verbindingsdienst een optreden. Het korps is gekleed in uniformen uit de 50er jaren.

De boekenbeurs wordt van 10.00 uur tot 16.00 uur gehouden.
Een bezoek aan de boekenbeurs is gratis. Het Airborne museum is geopend tot 17.00 uur

  • Airborne Museum ‘Hartenstein’, Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek


Leave a Response