Jubileum Poezenkrant 41 jaar – tentoonstelling in OBA

poezenkrant-coversOp 7 februari 2015 bestaat De Poezenkrant 41 jaar. Dit priemgetal wordt feestelijk gevierd met een expositie in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Met foto’s, boze brieven, misdrukken, documenten, voorbeelden, originelen en briefkaarten van o.a. Rudy Kousbroek en Willem Frederik Hermans in 21 vitrines verspreid over de tweede t/m vijfde etage.

Je weet nooit wanneer hij uitkomt of hoe hij er uitziet: De Poezenkrant, een van Nederlands merkwaardigste periodieken, sinds 1974 uitgegeven door ‘Directeur’ P. Schreuders, ook bekend als grafisch ontwerper Piet Schreuders.
Is het wel een krant? Gaat het wel over poezen? De liefhebbers weten wel beter dan zulke vragen te stellen. Ze lezen het blad om de sfeer, de toon, de specifieke graad van gekte. Begonnen als gekopieerd A4-tje met twintig abonnees, bleef De Poezenkrant, met de eigenzinnigheid van een kat, vier decennia lang een van de weinige constanten in het leven van een zich gestaag uitbreidende en verjongende lezersschare. En De Poezenkrant groeide en veranderde mee, in steeds andere uitvoeringen en formaten.

opening – Op zaterdag 7 februari om 15.00 uur verzorgt De Poezenkrant een speciaal programma in het Theater van ’t Woord. Met film, muziek en interviews, gepresenteerd door Mieke van der Weij en met als bijzondere gast Midas Dekkers. De toegang is gratis, reserveren is verplicht, want vol is vol! > en helaas HET IS AL VOL

boeken – Op het poezenfeest 7 februari wordt ook Het Grote Boek van De Poezenkrant, de lang verwachte herdruk van de hilarische bloemlezing uit de nummers 1 t/m 49bis “A”, plus een nieuw Supplement 2004-2014 gepresenteerd.

  • Het grote boek van de Poezenkrant (de herdruk) (info/bestel)
  • Supplement het grote boek van de Poezenkrant 2004-2014 (info/bestel)
  • Het grote boek van de Poezenkrant met Supplement 1974-2014 (info/bestel)

 

Je kent de Poezenkrant niet? Bekijk hieronder nr 54

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *