Door het oog van de tijd, Reve-foto’s van Eddy Posthuma de Boer in Kunst centrum Haarlem

Van 28 februari tot 4 april 2015 presenteert Kunst centrum Haarlem de expositie ‘Door het oog van de tijd’ met Reve-foto’s van Eddy Posthuma de Boer.

Vanaf de jaren zestig tot vlak voor de dood van Gerard Reve ging fotograaf Eddy Posthuma de Boer geregeld naar de volksschrijver toe om hem te portretteren. Sommige Reve-foto’s van Eddy Posthuma de Boer werden iconisch, zoals de omslagfoto’s van de bundels Nader tot u en Op weg naar het einde. Andere foto’s bleven in het archief van de fotograaf, wachtend op het moment waarop ze in samenhang met elkaar konden worden gepresenteerd.

foto Eddy Posthuma de Boer

kunst-centrum-haarlem-logo

Gezamenlijk bieden de Reve-foto’s van Eddy Posthuma de Boer een ontroerend perspectief op de allengs ouder wordende schrijver. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het decor soberder, alledaagser, kaler; het verrassende effect daarvan is dat je als toeschouwer de ouder wordende schrijver steeds scherper ziet. Maar of het nu ‘vroege’ of ‘late’ foto’s zijn, op allemaal is Reve even sterk aanwezig. Visueel is Reve, liefdevol geportretteerd, tot aan het einde toe een blikvanger.

 B O E K 

Van deze foto’s is het boek “Door het oog van de tijd – Reve-foto’s van Eddy Posthuma de Boer” samengesteld. De presentatie van dit boek vindt plaats op 28 februari om 15.00 uur bij Kunst centrum Haarlem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *