Boekenmarkten in Leiden en Rotterdam op Zondag 25 mei 2008

LEIDENleiden2008.jpg
Op zondag 25 mei wordt voor de tweede keer in het hartje van Leiden de Grote Leidse Boekenmarkt gehouden. Langs de Oude Rijn, op de Boter- en Vismarkt, staan 70 boekenkramen met een breed assortiment aan boeken, gepresenteerd door standhouders uit heel Nederland.

Dit jaar is er een speciale folder gemaakt met plattegrond en overzicht van de deelnemende antiquariaten. Op de website van organisator ‘Kollektorsitem’ is de folder als pdf te bekijken.

ROTTERDAM
Bibliotheek Rotterdam organiseert, in samenwerking met de dienst Stadstoezicht, een grote tweedehands boekenmarkt waar antiquariaten en boekhandelaren uit het hele land met circa 60 kramen voor een fraaie collectie boeken, oude prenten en strips.

Deelnemende kraamhouders zijn o.a. de antiquariaten Damokles, Kordula en Quaeckernaeck; boekhandelaren Delfshaven, Bonst, Baarda en Ex Libris en nog veel meer antiquariaten en handelaren.
Ook Bibliotheek Rotterdam is met een kraam bijzondere afgeschreven boeken vertegenwoordigd.

De markt wordt gehouden op de Binnenrotte, naast de Centrale Bibliotheek van 10 – 17 uur.

Zaterdag
Eerder berichtte ik al over de gespecialiseerde boekenbeurzen die op zaterdag 24 mei worden gehouden. De beurs bij het Airbornemuseum met boeken en ‘papieren’ uit de Tweede Wereldoorlog en de Schaakboekenbeurs in Amsterdam.



Leave a Response