Breda’s Museum met 3 ‘graphic design’ exposities…

breda-museum2.jpg
In Breda is het Graphic Design Festival in middels van start gegaan. Dit eerste festival wordt georganiseerd rondom de opening van Graphic Design Museum Beyerd Breda.

Breda’s Museum heeft zich hierbij aangesloten met maar liefst drie exposities, die te zien zijn tot 31 augustus 2008.

Stad op schrift
De tentoonstelling ‘Stad op schrift’ is een feest van letters en verhalen. In de collectie van Breda’s Museum wemelt het van documenten en voorwerpen die zijn voorzien van opschriften. Heel interessant is te ontdekken hoe opschriften zich in de openbare ruimte van de stad hebben ontwikkeld. Maar ook de opschriftdragers zelf hebben historische zeggingskracht. Projecties van deels nog nooit vertoonde straatbeelden creëren aansluitend de sfeer van de stad in vroeger tijden. Lees meer

breda-museum1.jpg

Golden Age – Highlights of Dutch graphic design from 1890 to 1990
De expositie ‘Golden Age’ bevat de beroemde hoogtepunten van 100 jaar Nederlands grafisch ontwerp uit de twintigste eeuw met een hoofdaccent op affichekunst. Grafisch ontwerp uit Nederland staat internationaal hoog aangeschreven. Het is het product van veel uitzonderlijke talenten die volop steun ondervonden van hun verlichte opdrachtgevers en een betrokken publiek. Lees meer…

Extra – grafisch ontwerp op klein formaat uit de eigen collectie
Aanvullend presenteert het museum onder de titel ‘Extra’ grafisch ontwerp op klein formaat uit de eigen collectie. Het betreft werk van lokale Bredase drukkers en ontwerpers en werk voor Bredase opdrachtgevers in een beknopt overzicht van de zeventiende eeuw tot heden.

Deze drukwerkjes geven een goed beeld van de verschijningsvormen van drukwerk in de loop der eeuwen en van de ontwikkelingen van de vormgeving in de twintigste eeuw. Soms is dit grafische vormgeving op een hoog niveau, doch vaker in afgeleide vorm maar wel in de stijl van de tijd waarin een uitgave plaatsvond. Een geschiedenis van de Nederlandse grafische vormgeving op kleine schaal en op lokaal niveau.

Tentoonstellingen van 24 mei tot 31 augustis 2008




Leave a Response