Ilja Leonard Pfeijffer wint De Inktaap 2015 met zijn roman La Superba

pfeijffer-superba

Op dinsdag 10 maart ontving Ilja Leonard Pfeijffer de literaire jongerenprijs De Inktaap. Zijn roman La Superba werd door ruim 1.250 scholieren uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao uitgeroepen tot absolute favoriet. Ilja Leonard Pfeijffer ontving de prijs in deSingel te Antwerpen in het bijzijn van duizend scholieren, de juryleden van De Inktaap.

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied, waarbij leerlingen in Nederland, Vlaanderen, Suriname en op Curaçao worden geconfronteerd met de keuze van de jury’s van de AKO Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil, de Libris Literatuur Prijs én de nominatie uit het Nederlandstalige deel van de Cariben. Uit die vier boeken kiezen de jongeren vervolgens hun winnaar, die auteur wint De Inktaap.

De vier boeken waaruit moest worden gekozen:

Porto Marie van Els Langenfeld – In de Knipscheer
(Caribische nominatie)
Feest van het begin van Joke van Leeuwen – Querido
(AKO Literatuurprijs 2013)
La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer – De Arbeiderspers
(Libris Literatuur Prijs 2014)
De republiek van Joost de Vries – Prometheus
(winnaar Gouden Boekenuil 2014)

Vorig jaar werd De Inktaap gewonnen door Tommy Wieringa met Dit zijn de namen

het boek…
Leonard Pfeijffer, La Superba
De Arbeiderspers, februari 2013
bekijk bij bol.com + leesproef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *